Quick Reference

Monday, May 7, 2007

CCNA Exam Topic : Planning & Designing 2

Continue .. Planning & Designing CCNA actual exam questions.

Question 21:
A network administrator issues the ping 192.168.2.5 command and successfully tests connectivity to a host that has been newly connected to the network. Which protocols were used during the test? (Choose two.)

A. ARP
B. CDP
C. DHCP
D. DNS
E. ICMP

Answer: AE

Question 22:
How does replacing a hub with a switch affect CSMA/CD behavior in an Ethernet network?
A. It effectively eliminates collisions.
B. In increases the size of the collision domain by allowing more devices to be connected at once.
C. It decreases the amount of time that a jam signal must be sent to reach all network devices.
D. It reduces the total amount of bandwidth available to each device.
E. It eliminates Layer 3 broadcast traffic.

Answer: A

Question 23:
A mid-sized company with five branch offices across Canada wants to create a WAN that will provide the most cost effective fully meshed environment with at least 512 kbps throughput. What WAN service would meet
this need?
A. Frame Relay
B. leased lines
C. ISDN BRI
D. ATM
E. PPP

Answer: A

Question 24:
Which statement about the ip classless router command is true?
A. The ip classless command is enabled by default in recent versions of IOS.
B. The ip classless command should only be enabled when static routing is being used instead of a routing protocol.
C. The ip classless command should be enabled by the network administrator whenever RIPv1 or IGRP is being used.
D. The ip classless command should be enabled by the network administrator whenever OSPF, RIPv2, or EIGRP is being used.

Answer: A

Question 25:
Refer to the exhibit. A new subnet with 60 hosts has been added to the network. Which subnet address should this network use to provide enough usable addresses while wasting the fewest addresses?
A. 192.168.1.56/26
B. 192.168.1.56/27
C. 192.168.1.64/26
D. 192.168.1.64/27

Answer: C

Explanation:
A subnet with 60 host is 2*2*2*2*2*2 = 64 -2 == 62
6 bits needed for hosts part. Therefore subnet bits are 2 bits (8-6) in fourth octet.
8bits+ 8bits+ 8bits + 2bits = /26
/26 bits subnet is 24bits + 11000000 = 24bits + 192
256 – 192 = 64
0 -63
64 – 127

Question 26:
The system LED is amber on a Cisco Catalyst 2950 series switch. What does this indicate?
A. The system is malfunctioning.
B. The system is not powered up.
C. The system is powered up and operational.
D. The system is forwarding traffic.
E. The system is sensing excessive collisions.

Answer: A


Question 27:
Which two subnetworks would be included in the summarized address of 172.31.80.0 /20? (Choose two.)
A. 172.31.17.4 /30
B. 172.31.51.16 /30
C. 172.31.64.0 /18
D. 172.31.80.0 /22
E. 172.31.92.0 /22
F. 172.31.192.0 /18

Answer: DE


Question 28:
What is CSMA/CD?
A. It is a deterministic mechanism that allows the orderly transmission of frames.
B. It is a way that priority is determined for data transmission based on MAC address.
C. It is a set of rules that determines path selection in an Ethernet network.
D. It is a set of rules that allows the best-effort transmission of frames in a LAN environment.

Answer: D

Question 29:
Why will a switch never learn a broadcast address?
A. Broadcasts only use network layer addressing.
B. A broadcast frame is never forwarded by a switch.
C. A broadcast address will never be the source address of a frame.
D. Broadcast addresses use an incorrect format for the switching table.
E. Broadcast frames are never sent to switches.

Answer: C

Question 30:
A network administrator is explaining VTP configuration to a new technician. What should the network administrator tell the new technician about VTP configuration? (Choose three.)
A. A switch in the VTP client mode cannot update its local VLAN database.
B. A trunk link must be configured between the switches to forward VTP updates.
C. A switch in the VTP server mode can update a switch in the VTP transparent mode.
D. A switch in the VTP transparent mode will forward updates that it receives to other switches.
E. A switch in the VTP server mode only updates switches in the VTP client mode that have a higher VTP revision number.
F. A switch in the VTP server mode will update switches in the VTP client mode regardless of the configured VTP domain membership.

Answer: ABD

Question 31:
What is the function of the command switchport trunk native vlan 999 on a Cisco Catalyst switch?
A. It creates a VLAN 999 interface.
B. It designates VLAN 999 for untagged traffic.
C. It blocks VLAN 999 traffic from passing on the trunk.
D. It designates VLAN 999 as the default for all unknown tagged traffic.

Answer: B

Question 32:
A network administrator is designing a new corporate internetwork. The corporation is concerned about downtime due to link failure and also about link costs. Which topology will provide some redundancy to increase reliability for all sites but will cost less than a fully redundant topology?
Answer: B


Question 33:
A network administrator is designing a new corporate internetwork. The corporation is most concerned about downtime due to link failure and is willing to incur higher carrier costs to provide the needed reliability. Which topology will provide the maximum amount of reliability?
Answer: C

Question 34:
A network administrator is designing a new corporate internetwork. The corporation is concerned about link costs but wants to provide the branch offices with direct connectivity to headquarters. Which topology will provide each branch office with a direct connection to headquarters while minimizing connectivity costs?
Answer: D

8 comments:

Mully said...

Thanks for the heads up. been studying for it for a while and could answer these easy peasy.

eddie said...

Hi

RE:Question 27

Can you tell me how you managed to arrive at the answers you got regarding summarization as I am unsure how this works?
P.S great site,Very helpfull.

Eddie

a3tips said...

Hi eddie,

first take the summary address 172.31.80.0 /20 and
represent it in bits

10101100+ 00011111+ 01010000 + 0

now convert all the answer options into bits and compare which have the same first 20 bits has summary address bits.

Option D and E have similar 20 bits has the summary address first 20 bits.

Hope this helps,
Cheers

gargamel said...

question 32, 33 and 34 are not in testinside V11 (june)..
I m very confused now..

t3rmig said...

Q.31 is referred,

The answer is B, which is 'It designates vlan 999 for untagged traffic.
My question is what is the untagged traffic? what is the diffent with the D answer which says 'designate vlan 999 as a default for all unknown tagged traffic'

I'm sorry to asks this because I can't see it in the sybex books.

Thanks for helping

a3tips said...

Hi t3rmig,

Q31 explanation

switchport trunk native vlan 999

the above commands makes vlan 999 a native vlan ( by default native vlan is VLAN 1)

Native Vlans designates for untagged traffic on trunk ports.
(VLAN 999 here in the question because we are changing default native vlan by above command )

Important is to know about native vlan for this question.

Hope this helps
Cheers

Ed Lim said...

Hi,

Q34. Can you help me explain the answer a little bit? Why not A?

Thanks in advance for you help.

Great blog btw.

Ed

a3tips said...

Hi Ed,

Q34:asks
Which topology will provide each branch office with a direct connection to headquarters while minimizing connectivity costs?

In Option D consider R2 router has Headquarters were it has direct connections to all other routers(branche offices)

In option A we can not consider any router has Headquarters because no router has direct connection to remaining all routers

Hope this helps

Cheers!!!!